Dr. A Comrieschool op visles

Bestuursleden en vrijwilligers van HSV Reimerswaal zijn al een aantal jaren betrokken bij de zogenaamde vislessen van Sportvisserij Nederland. Een vismeester van Sportvisserij Nederland komt dan naar een school die zich hiervoor opgegeven heeft en leert de kinderen in een theorieles van alles over vissoorten en biologie en geeft ook tips over het op een juiste manier onthaken van de gevangen vis. De theorieles wordt vervolgens afgesloten met een praktijkles aan een viswater in de omgeving.

Dinsdag 28 juni 2022 was het de beurt aan groep 7 en 8 van de Dr. A. Comrieschool uit Kruiningen. Plaats van handeling was dit keer “De Pitten” aan de Platte Bank te Krabbendijke. Bestuursleden en vrijwilligers van HSV Reimerswaal hadden de week daarvoor het gras gemaaid waardoor er een prachtig visparcours gereed lag voor de jonge vissers. Ongeveer 30 kinderen werden rond 13.00 uur door ouders en leerkrachten met auto’s naar de vislocatie gebracht om het geleerde in de praktijk te brengen.

Dankzij Sportvisserij Nederland en met hulp van de opgetrommelde bestuursleden/vrijwilligers Marco Lobbezoo, Arjan Marijs, Jan Zuidwegt, Armand van Lissem en Rob Weststrate lagen de hengels ingespannen gereed voor de jeugdige vissers en werden de dobbers te water gelaten. Als snel werden de eerste voorntjes gehaakt en met behulp van de vrijwilligers vakkundig onthaakt.

Mooi om te zien was dat enkele meisjes de maden als aas eerst heel vies vonden maar even later zo enthousiast waren dat ze er geen probleem mee hadden om deze aan het haakje te rijgen. Tijdens de vissessie wist het merendeel van de kinderen, dankzij de uitleg en de hulp van de vrijwilligers, een of meerdere voorns te haken.

We kunnen samen met de kinderen terugkijken op een mooie middag waarbij de kinderen na afloop een hakensteker en een plaat met vissoorten mee naar huis kregen. We hopen dat we de kinderen niet alleen enthousiast hebben kunnen maken voor het sportvissen maar dat ook de totale natuurbeleving van vogels, planten en bloemen indruk achtergelaten heeft.

Het zou prachtig zijn dat we op deze manier een aantal kinderen blijvend enthousiast hebben kunnen maken voor het vissen. Want ook voor onze vereniging is het motto : “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

Om een indruk te krijgen van een visles, klik op onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=hR2q2PS1_do