Vispas online bestellen

Bestel de VISpas en eventuele toestemmingen gemakkelijk en snel online! Na online betaling ontvang je per e-mail je tijdelijke VISpas en evt. de lijst van viswateren om direct te kunnen vissen.

De VISpas is meteen je bewijs van lidmaatschap van onze hengelsportvereniging en gedurende het hele kalenderjaar geldig.

Klik hier om de vispas te bestellen

Dagvergunning

Dagvergunningen kunt u verkrijgen op het volgende adres:
Tankstation Shell
Valcenisseweg 5
4411 RJ Rilland

Jeugdvergunning (tot 14 jaar)

Voor alle jeugd die kennis wilt maken met vissen geven wij jeugdvergunningen weg!!

Ben je op 1 januari 13 jaar of jonger? Dan mag je met een volledig ingevuld vergunning vissen in de vermelde wateren. Deze vergunning kost niets en is een heel jaar geldig.
U kunt deze vergunning hier aanvragen, vul het formulier in en neem het mee als je gaat vissen!

Jeugdvispas ( tot 14 jaar )

De peildatum voor de leeftijdsbepaling is 1 januari van het jaar waarin gevist wordt. Met deze vispas mag je vissen met 2 hengels of op roofvis. De mogelijkheden zijn gelijk aan die van de Vispas.

Vispas ( vanaf 14 jaar )

De vispas is het bewijs van lidmaatschap van de betreffende vereniging. Samen met de lijst van Viswateren vormt dit de vergunning. Tevens krijgt u een lijst van de verenigingswateren.

Zeevispas

Met deze vispas, samen met lijst van Zeevismogelijkheden, krijgt u toestemming om in enkele zoute Deltawateren, namelijk het Veerse Meer en het Grevelingenmeer te mogen vissen, alsmede om in het Deltagebied zeeaas te spitten.

Landelijke Nachtvistoestemming

Nachtvissen is toegestaan in de wateren waarbij dit duidelijk vermeld staat in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. De toestemming kan besteld worden via een speciale bestelmodule op de websites van de hengelsportfederaties, Sportvisserij Nederland of de KSN. Kosten zijn € 10,00.

Voor het nachtvissen in onze eigen verenigingswateren heeft u geen extra vergunning nodig. Let wel op voor welke wateren dit toegestaan is.

Derde hengeltoestemming

Vissen met een derde hengel is toegestaan in de wateren waarbij dit duidelijk vermeld staat in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. De toestemming kan besteld worden via een speciale bestelmodule op de websites van de hengelsportfederaties, Sportvisserij Nederland of de KSN. Kosten zijn € 25,00

De 3e hengelvergunning van onze vereniging voor de Spuiboezem kunt u bestellen door € 10,00 over te maken op banknr. NL13RABO0333602803 onder vermelding 3e hengelvergunning. Nadien wordt deze opgestuurd. Voor de Spuiboezem hebt u geen Landelijke toestemming nodig.

Contributie

Voor nieuwe leden geldt een inschrijfgeld van € 2,50

  • Jeugdvispas (8 tot 14 jaar ) € 17,00      Extra vispas € 13,50
  • Vispas ( heren en dames vanaf 14 jaar ) € 40,00      Extra vispas € 21,50
  • Zeevispas ( heren vanaf 14 jaar) € 29,50
  • 3e hengelvergunning Spuiboezem € 10,00

Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december.

Toelichting Extra Vispas.

Bij een “extra vispas” hoeft u niet nogmaals de afdracht aan Sportvisserij Nederland te betalen. Als u een vergunning via “online vispas aanvragen” bestelt, wordt deze afdracht direct ingehouden. Bij aankoop via de vereniging of winkel dient u de teruggave zelf te regelen. Wij kunnen dit als vereniging niet voor u doen. U kunt dit zelf doen op de volgende manieren: -Telefonisch contact opnemen met Sportvisserij Nederland, tel.nr.0900-2025358. Zorg dat u de vispassen bij de hand hebt, en uw banknr. -Via de website “ vispas.nl “. Links in het menu staat “dubbele afdracht “. Als u dit aanklikt kunt u een formulier voor teruggave invullen.

Hoe meld ik me aan als lid

Nieuwe leden kunnen direct lid worden door zich aan te melden bij “Vispas aanvragen”. U ontvangt hierbij een voorlopig bewijs van lidmaatschap ( zelf uitprinten ,bewijs is een maand geldig ) . Binnen 4 weken ontvangt u de definitieve vispas thuis. Verder print u een pagina van het viswater waar u wilt vissen uit het boekje van “gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren”. Een voordeel hierbij is dat wanneer u al lid bent van een andere vereniging, de zgn. dubbele afdracht direct wordt ingehouden. Deze hoeft u dus later niet zelf terug te vragen.

Nieuwe leden kunnen zich ook aanmelden bij :

  • Armand van Lissum, Suikervoetpad 19, 2040 Zandvliet (België) 0032 (0)486 903 731

Opzeggen Lidmaatschap

Indien u het lidmaatschap wil opzeggen, dan graag voor 1 oktober door contact op te nemen met Sportvisserij Nederland.

Automatische incasso

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2016 is besloten over te gaan naar automatische incasso. Ieder lid wordt hierover ingelicht door Sportvisserij Nederland, zij verzorgen de automatische incasso. Dit geldt ook voor onze buitenlandse leden. Het voordeel voor de leden is dat wanneer men op tijd de rekening betaalt, de vergunning/ vispas voor 1 januari in huis heeft.

Alle leden hebben inmiddels van Sportvisserij Nederland een brief ontvangen voor betaling van de Vispas. U kunt een keuze maken tussen betaling via een machtiging of acceptgiro. Dit laatste is € 5,00 duurder ( administratiekosten ) . Dus bij het afgeven van een machtiging betaalt u alleen de contributiekosten. Als u een machtiging geeft ( door invullen van IBANNR.) , verwijdert u de acceptgirokaart en plakt vervolgens het machtigingsformulier dicht. Graag bij adres aan de achterzijde ” NEDERLAND ” vermelden. Postzegel is niet nodig. Na betaling zal de Vispas opgestuurd worden.

Onjuiste gegevens op de Vispas

Uw gegevens die op de Vispas staan kloppen niet.

Ga naar de website: sportvisserijnederland.nl , klik in het menu op “vispas”, hierna ziet u links in de menubalk “gegevens wijzigen “. Volg de adviezen.