Zomeractiviteit gemeente Reimerswaal / HSV Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal organiseert in de zomervakantie diverse activiteiten voor de kinderen en jongeren binnen de gemeente Reimerswaal. Dit keer werd HSV Reimerswaal gevraagd om te helpen bij een visactiviteit voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar op 28 juli 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur.

Na overleg met de jongerenwerkers van de gemeente werd gekozen voor het viswater “De Pitten” aan de Platte bank wat een viswater is van HSV Reimerswaal.

De kinderen konden zich van tevoren opgeven via de activiteitenkalender van de gemeente. Er konden zich maximaal 25 deelnemers opgeven. De activiteit bleek dan ook geheel volgeboekt.

Door de vismeester van Sportvisserij Nederland en vrijwilligers van HSV Reimerswaal werd het parcours gereed gemaakt en werden de door Sportvisserij Nederland beschikbaar gestelde vaste stokken opgetuigd gereed gelegd.

Na een korte instructie van de vismeester van Sportvisserij Nederland konden de kinderen aan de slag. En werden als snel de eerste voorns gevangen. De hoeveelheid gevangen vis varieerde naar gelang de viservaring. Gelukkig hebben vrijwel alle deelnemers hun visje kunnen vangen.

De jongerenwerker van de gemeente Reimerswaal zorgde voor fris, broodje knakworst, appels en chips wat erg in de smaak viel bij de deelnemers en vrijwilligers uiteraard.

Een deel van de kinderen was zo fanatiek dat zij tot ruim 16.00 uur bleven vissen.

We kijken terug op een geslaagde jeugdactiviteit.

m.v.g. het bestuur