Vislessen basisscholen

Ook dit visseizoen hebben vrijwilligers van HSV Reimerswaal weer mogen helpen met een tweetal vislessen.

Het concept; een vismeester van Sportvisserij Nederland legt de kunst van het sportvissen eerst zo’n anderhalf uur uit in klas 7 en/of 8 van een basisschool. Hierbij ligt de nadruk op respect voor de vis en de natuur. Daarna wordt het geleerde tijdens een vissessie van ongeveer 2 uur in de praktijk gebracht in een viswater in de omgeving.

Op 5 juni kwamen 38 leerlingen van de Comrieschool uit Kruiningen na de theorieles naar ons viswater Plattebank en 21 juni was De Zevensprong uit Krabbendijke aan de beurt met 22 kinderen. Op 21 juni was de vangst beduidend beter dan op 5 juni maar ook toen werden er wat voorns gevangen. Uiteindelijk gaat het om de totale beleving in de vrije natuur en hier genoten de kinderen zichtbaar van. Al met al waren het weer geslaagde activiteiten die we jaarlijks hopen voort te kunnen zetten.

Vriendelijke groet,

het bestuur.