Workshop feedervissen Hengelsportvereniging Reimerswaal

Op zaterdag 14 oktober werd het 3e jeugdevenement van 2023 georganiseerd door Hengelsportvereniging Reimerswaal. Om 13.00 uur verzamelden 11 jeugdige sportvissers zich aan de Plattebank te Krabbendijke om deel te nemen aan de workshop feedervissen. De vrijwilligers, Ewart, Kees, Piet, Rob en Sjaak stonden klaar om de deelnemers de fijne kneepjes van het feedervissen bij te brengen. Ook had de hengelsportvereniging gezorgd voor lokvoer, maden, mais en wafters, dus aan alles was gedacht. De deelnemers die niet in het bezit waren van een feederhengel mochten deze lenen van de vereniging. Na een korte uitleg over het feedervissen en hoe men een gevangen vis voorzichtig behandeld, werden de voerkorfjes te water gelaten en kon het vissen beginnen. Na korte tijd werden de eerste voorns gevangen. Ook wisten de visfanaten giebels en een enkele kleine karper te landen. Een verblijf aan de waterkant maakt hongerig en dorstig, dus tijdens het vissen werd de inwendige mens ook versterkt. Omstreeks 15.30 uur werd de workshop afgesloten en konden de deelnemers en vrijwilligers weer terugkijken op een geslaagd jeugdevenement.

Dit was het laatste jeugdevenement voor 2023. Vanaf het voorjaar 2024 hopen we weer diverse activiteiten te organiseren voor onze jeugdige vissers. Vanaf ongeveer januari 2024 zijn deze te vinden op de website van HSV Reimerswaal. Zie www.hsvreimerswaal.nl > info > agenda.

Heb je vragen over het vissen of tips voor evenementen stuur een mail naar hsvreimerswaal@gmail.com