HSV Reimerswaal Talententeam Zout

Een aantal leden van de jeugdcommissie zetten zich in om de jeugdige kustvissers van onze vereniging verder op weg te helpen.

Zo is er onder andere een appgroep opgericht met de deelnemers van het NK kustvissen jeugd. In deze app worden tips en informatie gedeeld, en kunnen er vragen gesteld worden aan de begeleiders en medevissers.

Op 16 mei was de eerste bijeenkomst georganiseerd en werd er een presentatie gegeven over het wedstrijdvissen.

Met onderwerpen als:

· Hoe word je een succesvolle wedstrijdvisser,

· Hoe bereid je jezelf voor op een wedstrijd,

· Wat is belangrijk tijdens een wedstrijd, enz.

Ook gaf onze wereldkampioen een kijkje in zijn viskist.

Het was een gezellige avond met een goede voorbereiding voor de komende wedstrijden, en in het bijzonder de vier NK wedstijden. Vier jeugdleden van onze vereniging doen namelijk voor het eerst mee aan het NK.

Zaterdag 25 mei stonden de eerste twee wedstrijden van het NK op het programma. De wedstrijden werden gevist aan het strand van Noordwijk, waar onze jeugdleden hun debuut mochten maken. De visserij was niet makkelijk, maar iedereen heeft toch zijn visje kunnen vangen.

Na de tweede wedstrijd werd de tussenstand bekendgemaakt en konden de vissers moe en voldaan weer richting Zeeland. Ondanks de lastige wedstrijden hebben onze jeugdleden laten zien wat ze konden, en zijn er zelfs 3 in de top 5 beland. Daar zijn wij als vereniging dan ook enorm trots op, en we hopen dat de laatste wedstrijddag ook zo succesvol zal zijn.

Er staat al een verwerp training gepland, en verder zal er ook veel gevist worden om de nodige ervaring op te doen.