OPEN ZEEUWS JEUGDKAMPIOENSCHAP KUSTVISSEN

Na maanden van voorbereiden was het eindelijk zover, 14 september 2024 stond dikgedrukt in vele agenda’s. De jeugdwedstrijd wordt gehouden aan de dijk van Waarde 12 (Den Inkel) en voor de oudere jeugd vanaf 15 jaar was de dijk van Waarde 14 het parcours. In samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland zijn er door de Jeugdcommissie vele uurtjes van voorbereiding vooraf gegaan om deze wedstrijd goed te laten verlopen.

Uiteindelijk hebben er 58 jeugdleden zich ingeschreven om aan deze prachtige wedstrijd mee te doen. Onder de 15 jaar hadden we 41 deelnemers, de oudere jeugd vanaf 15 jaar was aanwezig met 17 deelnemers.

Vanaf 09.00 uur stonden de vrijwilligers klaar om de deelnemers hun wedstrijdkaart te overhandigen en tevens een goodybag met wat eten en drinken, reglement en nog diverse spullen.

                                

Nadat iedereen zijn wedstrijdkaart opgehaald heeft bij Waarde 12 vertrekt de oudere jeugd naar Waarde 14 en steken de deelnemers onder de 15 de dijk over om de hengels klaar te maken voor de wedstrijd.

Om 10.30 uur klinkt de toeter en vliegen er 58 onderlijnen het water in op zoek naar vis. Het duurt maar een paar seconden of de 1e hengels laten al activiteit zien en binnen 2 minuten liggen de 1e zeebaarsjes al in de emmer.

       

De eerste 1.5 uur is het werken geblazen voor de vissers omdat bij de meeste de hengels staan te bewegen, helaas is niet iedere beet vis op de kant.

       

Na 1.5 uur wordt het wat rustiger met de vangst omdat het hoog water is en er even geen stroom staat.

Nadat het water weer afgaat komt met de stroom ook de vis weer in beweging en het laatste half uur word er weer goed gevangen.

Dan klinkt om 14.30 het eindsignaal en draaien de vissers voor de laatste keer in.

Wat hebben we het getroffen met het weer, heel de week regenachtig en wind maar op de dag dat de wedstrijd was, prachtig zonnig weer waar velen van genoten, niet alleen de vissers maar ook alle andere aanwezigen.

Na de wedstrijd was de prijsuitreiking in het dorpshuis Meerwaarde in Waarde.

                                           

De prijzentafel was mede door de samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland en de vele sponsors zeer ruim bedeeld. Hengels, molens en allerlei spullen voor het vissen waren er te vinden.

   

uitslag

In de categorie A (vanaf 15 jaar)

1e Mathias Baas met 524 cm en 36 vissen

2e Martijn Wisse met 470 cm en 36 vissen

3e Steven Steenpoorte met 317 cm en 18 vissen

in de categorie B (t/m 14 jaar

1e Luuc Neele met 425 cm en 35 vissen

2e Daan Lubbers met 380 cm en 30 vissen

3e Joël Hollestelle met 328 cm en 31 vissen

Heren allemaal van harte gefeliciteerd met deze plaatsen.

Na de Prijsuitreiking volgde nog een verloting waar van alles te winnen viel, van gerookte makreel tot een Makita boormachine set.

Tot slot willen we iedereen bedanken, natuurlijk als eerste de deelnemers maar toch zeker ook alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze wedstrijd te organiseren. Sportvisserij Zuidwest Nederland enorm voor jullie ondersteuning. Ook de vele sponsors willen we natuurlijk bedanken voor hun giften.

We mogen terug zien op een fantastische dag waar we genoten hebben van onze prachtige hobby.

Hartelijke groet,

HSV Reimerswaal

 

Uitslag categorie A

Uitslag Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2024

Uitslag categorie B

Uitslag Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2024